YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS
Niklas Varisto (Pikakirjoituslehti 2/1998)
 

Suomen Pikakirjoittajayhdistyksen vuoden 1998 vuosikokous pidettiin jälleen kerran Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön tiloissa Helsingin Töölössä. Läsnä oli melko normaali määrä osanottajia, eli 18 henkeä.

Kokouksen avasi yhdistyksen puheenjohtaja Jari Niittuinperä, joka totesi, että mennyt vuosi oli monella tapaa merkittävä yhdistykselle. Kohokohtia olivat mm. 125-vuotisjuhlakokous ja yhdistyksen Internetkotisivujen julkistaminen.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Esko Latvamaa ja sihteeriksi yhdistyksen sihteeri Tiina Leino. Latvamaa kiitti yhdistyksen johtokuntaa ponnistuksistaan onnistuneen juhlavuosikokouksen järjestämiseksi.

Johtokunnassa tapahtui pari merkittävääkin muutosta. Yhdistyksen sihteeri Tiina Leino oli ilmoittanut luopuvansa tehtävistään sihteerinä, mutta jatkaa johtokunnan varajäsenenä. Hänen tilallaan sihteerinä jatkaa Irma Huotinen. Samalla myös Veikko Sorsa luopui varajäsenen paikastaan. Hänen paikalleen tulee Anu Forsström. Johtokunta ja yhdistys kiittävät monivuotisia jäseniään panoksestaan johtokunnassa.

Järjestelmälautakunnassa Esko Latvamaa ja Anna-Liisa Valta vaihtavat paikkaa niin, että Latvamaa siirtyy lautakunnan puheenjohtajaksi ja Valta jäseneksi.

Pikakirjoituslehden tilausmaksu sekä yhdistyksen jäsenmaksu päätettiin pitää entisellään. Puheenjohtaja Niittuinperä pahoitteli samalla lehden ulkoasua, joka on viimeisen vuoden aikana kärsinyt painotalon vaihdosta.

Vuosikokouksen merkittävimpiin aiheisiin kuului pikakirjoituskilpailujen ja kokeiden uudet säännöt. Uudet säännöt seuraavat tarkemmin kansainvälisten kilpailujen sääntöjä ja pyrkivät samalla olemaan joustavampia, mikä on etu nykyisessä tilanteessa kun osanottajia on varsin vähän. Kokous hyväksyi Jari Niittuinperän laatiman ehdotuksen ilman suurempia muutoksia.

Varsinaisten kokousasioiden jälkeen nautittiin yhdistyksen tarjoamat kahvit ja katsottiin videonauhalta MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa esitettyä haastattelua viime vuodelta, jossa haastateltiin puheenjohtaja Niittuinperää ja varapuheenjohtaja Niklas Varistoa. Toukokuun 5. lähetetty ohjelma jäi aikoinaan monelta näkemättä, osittain aikaisen lähetysajan takia.

Seuraavaksi esiteltiin yhdistyksen Internet-kotisivut. Ne ovat erittäin näyttävät ja kestävät vertailua kansainvälisestikin, sillä harvat ulkomaiset pikakirjoitusaiheiset kotisivut ovat yhtä laajoja ja laadukkaita. Mainittakoon, että yhteydenottoja on kotisivujen kautta tullut ulkomailtakin. Ruotsista on esim. tullut kyselyjä siitä, miten ja missä voi opiskella pikakirjoitusta. Tämä osoittaa, että Internet-kotisivut voivat todella toimia nykyisiä ja tuleviakin pikakirjoittajia yhdistävänä tekijänä.