YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS

- Niklas Varisto (Pikakirjoituslehti 2/2000)

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 10. päivä huhtikuuta Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiön tiloissa Helsingissä. Kokous keräsi varsin mukavasti jäseniä paikalle, sillä vahvuus oli 19. Kokouksen avasi yhdistyksen puheenjohtaja Niklas Varisto, joka toivotti vieraat tervetulleeksi ja totesi, että mennyt vuosi sujui yhdistykseltä varsin normaaleissa merkeissä verrattuna parin edellisen vuoden juhlavuosikokouksiin ja Intersteno-kongresseihin.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin jo perinteeksi muodostuneella tavalla Esko Latvamaa ja sihteeriksi yhdistyksen sihteeri Irma Huotinen. Luettiin toimintakertomus ja sen jälkeen tilit, jotka pääosin osakemarkkinoiden noususta johtuen olivat ennätyksellisen suurinumeroiset. Esimerkiksi yhdistyksen tilikauden tulos oli reilusti päälle 20 000 markkaa. Ylijäämä päätettiin liittää yhdistyksen pääomaan.

Johtokunnan kokoonpano pysyi muilta osin ennallaan, mutta jo viisi vuosikymmentä johtokunnassa palvellut Anna-Liisa Valta oli ilmoittanut jättävänsä tehtävänsä. Hänen paikalleen varsinaiseksi jäseneksi valittiin Eila Ollila, joka näin tekee paluun yhdistyksen johtokuntaan. Valta luopui myös paikastaan järjestelmälautakunnassa, ja hänen tilalleen ei toistaiseksi valittu ketään. Yhdistys kiittää Anna-Liisa Valtaa hänen pitkästä ja ansiokkaasta urastaan johtokunnassa.

Yhdistyksen jäsenyysmaksu sekä Pikakirjoituslehden tilausmaksu vuodelle 2001 päätettiin säilyttää ennallaan. Koskenalustan kiertopalkintoa ei myönnetty koska merkittäviä pikakirjoitussuorituksia ei kertomusvuoden aikana ollut.

Varsinaisten kokousasioiden jälkeen nautittiin kahvit ja varapuheenjohtaja Jari Niittuinperä piti esitelmän diakuvien avulla. Aiheina olivat Interstenon keskuskomitean kokous Wienissä viime syksynä ja mm. siellä käsitellyt sääntömuutokset Interstenon pikakirjoituskilpailuihin Hannoverissa vuonna 2001. Tämän osuuden myötä kokous päätettiin.

Erityisen myönteistä tällä kertaa oli nähdä uusia kasvoja vuosikokouksessa. Yhdistyksen tämänhetkinen puheenjohtaja on tottunut olemaan nuorin jäsen yhdistyksen kokouksissa, mutta siihenkin tuli nyt tervetullut muutos. Tästä menevät kiitokset Erja Vasaran vetämille työväen opiston pikakirjoituskursseille.