HYVIÄ TULOKSIAKEVÄÄN 2005 PIKAKIRJOITUSKOKEISSA

- Jari Niittuinperä (Pikakirjoituslehti 3/2005)

Pikakirjoituskokeet pidettiin jälleen keväällä Helsingissä. Innostuneita pikakirjoituksen harrastajia oli saapunut kokeisiin eri tasoille.

ERJA VASARA SIVUSI OMAA ENNÄTYSTÄÄN


Erja Vasara teki oman ennätyksensä 250 tav/min 22 virhepisteellä. Tulos oli erinomainen ja sivuaa Erjan aikaisempia, vuosina 1988 ja 2004 kirjoitettuja tuloksia. Erja on vuosia opettanut innostuneesti Helsingin työväenopistolla, ja tänä vuonna kurssi on aivan täysi. Hänen vaikutuksensa uusien kirjoittajien kehittymiseen on viime vuosina ollut merkittävä. Muutkin pikakirjoituskokeen suorittajat olivat tänä vuonna hänen oppilaitaan, kuten monesti aiemminkin. Onkin ilo nähdä, että hän on opetuksen ohella kehittänyt omia taitojaan ja on esimerkiksi omille opiskelijoilleen.

Teksti käsitteli Suomen kansantalouden tilaa ja on ollut Pikakirjoituslehden harjoituksena aikaisemmin.

Teemu Heino kirjoitti hienosti 100 tavun sarjassa


TEEMU HEINO KIRJOITTI HIENOSTI 100 TAVUN SARJASSA


100 tavua/min –sarjassa teksti käsitteli poliisin tehtäviä. Psykologi Teemu Heino kirjoitti hienosti saaden vain 7 virhepistettä.

VIESTINTÄPALVELUJA 150 TAVUN SARJASSA

150 tav/min –sarjassa kirjoitettiin viestintäpalveluista erityisesti vanhemmille. Sarjassa ei tällä kertaa tullut virallisesti hyväksyttyjä suorituksia. Kuitenkin 100 tavua/min –sarjan osallistujat kirjoittivat lämmittelynä tekstin. Erja ilmoitti Teemu Heinon kirjoittaneen tekstin puhtaaksi myöhemmin ja lähettäneen hänelle tarkistettavaksi. Suoritus olisi Erjan mukaan hyväksytty. Eri sarjoissa onkin tulevaisuudessa odotettavissa hyviä suorituksia. Tervetuloa taas kokeisiin ensi keväänä.

Muistutan lisäksi kahden vuoden päästä Tsekin Prahassa pidettävistä kansainvälisistä kilpailuista. Sinne kannattaa jo alkaa harjoitella.