INTERNET YHDISTÄÄ

- Jari Niittuinperä (Pikakirjoituslehti 1/1998)

Yhdistys on ottanut ensiaskeleet Internetissä. Sen sivut julkaistiin jo viime vuoden lopulla Pikakirjoituslehdessä, mutta sivuja on paljon kehitetty sen jälkeen. Tällä hetkellä sivuja voi hakea myös suomalaisilta ja ulkomaisilta hakupalvelimilta.

Sen jälkeen kun sivut oli haettavissa ulkomaisilta palvelimilta, ulkomailta on tullut kaksi yhteydenottoa. Toisessa tarjottiin maksusta ohjeita, miten sivulle saadaan enemmän käyttäjiä, ja toisessa kysyttiin erään keinotekoisen kielen pikakirjoittamisesta. Tiedämme toki, miten sivuille saa paljon katsojia. Riittää, että tekstiin piilottaa sanoja, joita eniten hakupalvelimilta haetaan. Emme siis ostaneet palvelua. Lisäksi korostan, että haluamme sivuille vieraita, jotka ovat aidosti kiinnostuneita tästä jalosta harrastuksesta. Toiseen tiedusteluun vastattiin kohteliaalla viestillä. Joka tapauksessa, Internet tulee yhdistämään pikakirjoituksen harrastajia ympäri maailman.

Erityisen positiivista nähdäkseni on, että opiskelusivuille on voitu kerätä tietoa paikoista, joissa voi opiskella pikakirjoitusta, ja tietoa pikakirjoituksen opettajista. Toivomme voivamme täydentää näitä arvokkaita tietoja, joten opettajat, lähettäkää yhteystietonne, liitämme tietonne ilmaiseksi sivuillemme.

Sivuja tullaan esittelemään seuraavassa yhdistyksen vuosikokouksessa. Joten, jos teillä ei ole mahdollisuutta käyttää Internetiä, olette tervetulleita kokoukseen katsomaan, mitä on saatu aikaiseksi.

Hyvää vuoden jatkoa toivottaen

Jari Niittuinperä