YHDISTYKSEN ANSIOMERKIN SAANEITA VUONNA 1999 - Tiina Leino

Niklas Varisto (Pikakirjoituslehti 3/1998)

Kun Tiina Leino keväällä työ- ja opiskelukiireiden takia jätti sihteerin tehtävät Suomen Pikakirjoittajayhdistyksessä, jäi taakse 11 työntäyteistä mutta hänen omien sanojensa mukaan myös erittäin antoisaa ja muistorikasta vuotta. Ne, jotka ovat läheltä seuranneet hänen tarmokasta työpanostaan, tietävät kuinka ansaittu yhdistyksen hänelle myöntämä ansiomerkki on. Yhdistyksessä toimihenkilöiden tehtävät hoituvat pitkälti talkoopohjalta, ja sihteerin taakka ei ole niistä vähäisin.

Vaikka Tiina Leino jätti sihteerin tehtävät, hän jatkaa edelleen yhdistyksen toiminnassa, muun muassa Pikakirjoituslehden toimituskunnassa. Hän on vuodesta 1992 lähtien kirjoittanut artikkeleita sekä osallistunut lehden kokoamiseen ja taittamiseen. Leino on edelleen yhdistyksen johtokunnan varajäsen.

Tällä hetkellä Tiina Leino opiskelee Helsingin yliopistossa oikeustiedettä neljättä vuotta. Pian hän saanee liittää meriittilistaansa HSO-sihteerin lisäksi oikeustieteen kandidaatin nimekkeen.

Opiskelujen myötä tehtävät työpaikalla ovat myös muuttuneet. Sihteerin tehtävät jäivät taakse myös siellä, vaikka työpaikka eli Outokumpu pysyi samana. Nykyään Leino toimii ympäristöassistenttina ja seuraa ympäristölainsäädännön kehittymistä.

Tiina Leino on lehden julanumerossa 1/1997 itse kirjoittanut artikkelin, jossa hän kertoo lähemmin omasta pikakirjoittajan urastaan. Näin ollen on turha toistaa, mitä siinä on jo kirjoitettu. Vaatimattomana luonteena hän on kuitenkin unohtanut mainita parhaan kilpailutuloksensa, joka on 275 tavua minuutissa yhdistyksen kevätkilpailuissa vuonna 1985.

Yhdistys (tai Pikakirjoituslehden toimituskunta) toivottaa Tiina Leinolle menestystä opiskelussa ja työssä.